Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καλωσήρθατε (..σε 8 γλώσσες) στη νέα σχολική χρονιά!

Επιτέλους ολοκληρώθηκε ένα πολύ αγαπημένο μου project, ο τοίχος καλωσορίσματος και σας τον παρουσιάζω!!


Μια απο τις πρώτες σκέψεις μου όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα funky letters ήταν όχι μόνο τι μηνύματα να γράψω, ούτε απλά με τι χρώματα και σχέδια να ντύσω τα γράμματα, αλλά και πώς να κουβαλάει το κάθε γράμμα ή η λέξη που  θα προκύπτει μια σημασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πολυεπίπεδο!


Λίγες μέρες αφου είχα φτιάξει τον τοίχο μας στο σπίτι, ημουν στο εκπαιδευτήριο Ξένων Γλωσσών όπου δουλεύω, στη Ν.Σμύρνη. Ο χώρος της γραμματείας έχει ενα πολύ όμορφο κόκκινο-ροδί τοίχο....έμεινα να τον κοιτάζω και τότε μου ήρθε η ιδέα να γράψουμε κάτι εκεί που να αναδεικνύει τον τοίχο και να ζωντανεύει τον χώρο δίνοντας του προσωπικότητα..Τι πιό απλό και σχετικό απο το "καλωσήρθατε" σε όλες τις γλώσσες που διδάσκουμε?? Δηλαδή, στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρώσσικα και Κινέζικα!


Ξεκίνησα με κέφι να ψάχνω patterns, χρώματα και σχέδια για να γράψω την κάθε λέξη! Αυτό που ήθελα ήταν το καλωσόρισμα σε κάθε γλώσσα να έχει κάτι κι απο την χώρα, να υπάρχει δηλαδή υποβόσκον κάποιο χαρακτηριστικό πολιτισμικό στοιχείο!! Για παράδειγμα, το welcome να έχει αέρα Burberry, το benvenuti να μυρίζει pizza, το willkommen να θυμίζει Oktoberfest! 


Τι λέτε? Τα καταφέραμε?? 


το πρώτο δείγμα στον υπολογιστή


για πολλούς, το πιο ξεχωριστό καλωσόρισμα απ'όλα!


η αδυναμία μου, πώς να το κάνουμε...είμαι μια Αγγλικού!το τελικό αποτέλεσμα!Καλωσήρθατε λοιπόν στα So Easy..ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


4 σχόλια:

 1. όχι και άσχημο
  not bad
  pas mal
  nicht schlecht
  no está mal
  non male
  не плохо
  不坏

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μ' αρέσει πολύ το αποτέλεσμα!!!! Πάρα πολύ!
  Μπράβο Χριστινάκι και για την ιδέα και για την εκτέλεση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. απιθανος τοιχος!!!καλως σε βρηκα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευχαριστώ πολύ Γαλήνη και Kατερίνα!!!
  έχει κάνει μεγάλη εντύπωση κ στα παιδια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή